Psihoterapie individuala pentru copii și adolescenti

Psihoterapia copilului/ adolescentului va fi adecvata varstei acestuia. Terapia incurajeaza copilul/ adolescentul sa isi exprime emotiile si sentimentele intr-un mod asertiv si persuasiv. Asa se va face mult mai usor inteles, iar conflictele cu cei din jur se vor diminua chiar vor disparea.

Schimbarile comportamentale, hormonale si temperamentale ale copilului ocupa un prim plan in scena familiei.

Acestia se pot confrunta cu numeroase tipuri de probleme: agresivitate, furie, dificultati de concentrare si invatare, tristete, ganduri negre, tentative de suicid, tulburari obsesiv-compulsive, dificultati in relatia cu parintii, profesorii sau colegii, divortul parintilor, decesul unei persoane dragi/ apropiate, despartirea de un iubit/a, retragere, singuratate, consum de alcool, droguri, delincventa, jocuri de noroc, probleme de alimentatie, anorexie, ADHD: deficit de atentie, hiperactivitate, impulsivitate, tulburări de spectru autist etc..

Obiectivele psihoterapiei pentru copii/adolescenti
⦁ gestionarea propriilor dorinte si temeri in relatiile cu cei din jur
⦁ imbunatatirea comunicarii
⦁ observarea si constientizarea reala a aspectelor pozitive si a celor negative ale propriei personalitati si a celorlalti.
⦁ constientizarea si intelegerea propriului mod de exprimare a sentimentelor si favorizarea acestuia intr-un mod functional
⦁ cresterea capacitatii de a gasi solutii la problemele cu care se confrunta
⦁ cresterea increderii in sine si dezvoltarea capacitatii de a vorbi in public
⦁ responsabilizarea pentru propriile actiuni si decizii.
⦁ stimularea in mod creativ a imaginatiei si a atentiei; concentrarea atentiei voluntare
⦁ depasirea blocajelor emoti